LovingFood

Bechamelsaus

bechamel-saus.jpg Bechamelsaus oftewel witte saus is een saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus, bijvoorbeeld in de Franse en in de Italiaanse keuken.

Ingrediënten:
50 gram boter
50 gram bloem
600 ml melk
Nootmuskaat
Peper
Zout

Bereiding:
Laat de boter in een steelpan langzaam smelten, let op, mag niet bruin worden dus op lage temperatuur.
Als de boter vloeibaar is voeg je de bloem toe en meng dit goed door elkaar.
Voeg nu steeds wat melk toe en roer goed zodat het bloem mengsel goed oplost, zodra het dikker wordt voeg je weer wat melk toe.
Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout, liefst uit de molen.

Het moet een vrij dunne saus zijn, mocht het wat te dik zijn dan gewoon wat meer melk gebruiken.


categorie: Smaakmakers

Tags: witte saus lasagne basis saus


Gemaakt op 2025-05-29 09:40:30 door: Erik_P