LovingFood

Thai Green Curry

thai-green-curry.jpg Thaise groene curry (Kaeng Keow Wan) is een heerlijk, romig en aromatisch gerecht uit de Thaise keuken en staat bekend om de pittige smaak en de complexe balans tussen zoet, zout, zuur en kruidig.

Ingrediënten:
1 rode ui
1 wortel
2 groene paprika
1 courgette
1 mini komkommer
2 tomaten
1 mok basmati rijst
1 blik 400ml kokosmelk
2 kipdijfilets
2 el groene currypasta
Peper en zout
Scheutje olijfolie

Bereiding:
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Snij de tomaat, courgette en de mini komkommer in blokjes.
Snijd de kipdijfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.

Giet een scheutje olie in een wok en bak de kipfilet kort op hoge temperatuur zodat deze licht gekeurd is.
Verlaag de temperatuur, voeg de rode ui toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg de overige groenten toe en bak dit al omscheppend ook een minuut of 5 mee.
Voeg de groene currypasta toe en bak dit nog even mee, blus het geheel af met de kokosmelk en laat het geheel met een deksel op de pan een kwartiertje op laag vuur door sudderen.

Maak een torentje rijst op de borden en schep er de groentecurry omheen.


categorie: Hoofdgerechten

Tags: Aziatisch Thai curry


Gemaakt op 2025-06-04 14:03:19 door: Erik_P