LovingFood

Kipsalon

kip-salon.jpg De Kapsalon is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. De Kapsalon bestaat uit friet, döner dan wel shoarma, salade en gesmolten kaas. Hieronder mijn variant met kip.
(* bepaal de hoeveelheden zelf naar smaak en hoeveelheid personen)

Ingrediënten:
Kipdijfilet
Kruidenmix (shoarma of gyros)
Patat
Geraspte kaas

Ijsbergsla
Komkommer
Tomaat
rode ui
Augurk
Rode paprika

Knoflooksaus
Sriracha saus

Olie om in te bakken

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipdijfilet in langwerpige stukken doe in een schaal en giet er wat olie over. Doe naar smaak kruiden met de shoarma- of gyros kruiden.
Bak de kip totdat het lekker gekleurd is bak tegelijker tijd de patat goudbruin.

Verdeel de kip over een aantal kommen en verdeel de patat daar overheen.
Bestrooi dit met geraspte kaas en zet de kommen voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Snijd intussen de komkommer in kleine blokjes, de rode ui in ringen, de tomaat in stukjes en de augurk in schijfjes.

Als de kaas over de patat en kip is gesmolten haal je de schaaltjes uit de oven verdeel je de ijsbergsla en de rest van de ingrediënten over de schaaltjes.

Naar smaak knoflooksaus en sriracha saus over het geheel doen en genieten maar!




categorie: Hoofdgerechten

Tags: kip patat comfortfood


Gemaakt op 2025-06-09 21:41:01 door: Erik_P