Gevulde kokos eierkoek
Een eenvoudig maar overheerlijk dessert van eierkoeken met een heerlijke vulling van mascarpone en slagroom, gedipt in kokosrasp.
Ingrediënten:
500 gram verse slagroom
250 gram mascarpone
16 gram vanillesuiker
16 gram klop-fix
8 eierkoeken
8 aardbeien
aardbeienjam
250 milliliter melk
150 gram geraspte kokos
Bereiding:
Doe de mascarpone in een kom en roer tot er geen klontjes in zitten.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf en meng de mascarpone er doorheen.
Doe het mengsel in een spuitzak, de melk in een kom en de kokos op een bord.
Snij de eierkoeken in twee gelijke stukken, smeer de ene helft in met de aardbeienjam en spuit op de andere helft het mascarpone en slagroom mengsel. Doe de twee helften tegen elkaar, dip beide zijden voorzichtig in de melk en haal door het door de kokosrasp heen.
Leg op een bordje en leg voeg de aardbei toe.
Herhaal dit met alle eierkoeken.
categorie: Desserts
Tags:
Gemaakt op 2025-06-11 16:54:50 door: Erik_P