Pad Thai
Pad Thai is een van de bekendste en populairste gerechten uit de Thaise keuken. Dit smakelijke streetfood is een perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en pittig, en kan eenvoudig worden bereid met ingrediënten die je vaak al in je keuken hebt.
Ingrediënten:
250 gram rijstnoodles
250 gram kipdijfilet
125 gram shi-take
125 gram taugé
5 bosui
handje pinda's
1 ui
1 limoen
2 tenen knoflook
3 el ketchup
1 el suiker
2 el vissaus
1/2 el pindakaas
1/2 el sojasaus
1/2 el chili flakes
2 eieren
Olie om in te bakken
Peper en zout
Bereiding:
Breng water aan de kook en zet het vuur uit, laat de rijstnoodles 10 minuten in het water wellen, giet af en spoel met koud water.
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Snij ook de shi-take in schijfjes.
Doe een scheutje olie in een wok en bak de kip totdat deze goudbruin en bijna gaar is, bak als laatste de shi-take even mee.
Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes, de ui in halve ringen, de knoflook fijn, de limoen in parten en hak de pinda's grof.
Haal de kip en shi-take uit de pan en hou even apart. Doe nog een scheut olie in de pan en breek de eieren er in. Roer de ei tot een roerei. Voeg de halve ui ringen toe en bak deze even mee.
Maak intussen de saus: meng de ketchup, vissaus, sojasaus, pindakaas, knoflook, chili flakes en het sap van een halve limoen door elkaar.
Voeg het grootste deel van de bosuitjes toe aan de eieren en ui en bak even mee, doe de kip en shi-take terug in de pan en hussel het geheel goed door elkaar. Voeg nu de noodles toe en als laatste de saus.
Meng dit goed door elkaar door het goed om te scheppen.
Schep in kommen en garneer met de pindastukjes en overige ringetjes lente-ui.
Strooi er wat vers gehakte peterselie of koriander overheen
categorie: Hoofdgerechten
Tags:
Gemaakt op 2025-06-11 19:27:06 door: Erik_P