Gehaktballen in jus
Ingrediƫnten:
400 gram half om half gehakt
1 grote ui
3 el paneermeel
1 ei
1 el dijon mosterd
1/2 bosje platte peterselie
Snufje nootmuskaat
1 el bloem
peper en zout
Jus:
125 gram geklaarde boter
1 el tomatenpuree
1/2 el dijon mosterd
1/2 el bloem
100 ml warm water
Bereiding:
Snipper de ui, hou 1 el uisnippers apart en doe de rest met een el boter in een braadpan en fruit ze tot ze lekker zacht zijn.
Doe het gehakt, de mosterd en paneermeel in een kom. Hak de peterselie fijn en doe dit er bij in de kom. Doe de gefruite uitjes er bij en strooi flink wat peper en zout uit een molen over het gehakt en ook een snuf nootmuskaat.
Kneed en meng het goed en vorm 4 grote ballen. Rol de ballen even door een beetje bloem zodat je er een lekker krokant korstje op krijgt.
Verhit de boter in de braadpan en bak de ballen rondom bruin.
Haal de ballen uit de pan en doe de overige uitjes, tomatenpuree, mosterd en bloem in de pan en meng het goed. Blus het geheel af met warm water.
Doe de ballen terug in de pan en laat op laag vuur met een deksel voor ongeveer 25 tot 30 minuten onder af en toe omkeren lekker sudderen.
#Hoofdgerechten