Italiaanse gerechten
(of in ieder geval een poging tot...)Hoofdgerechten

Risotto met prei en salami
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken kunnen andere ingrediënten toegevoegd worden, zoals vis of vlees, kruiden en een groentemix, vaak gelardeerd met Parmezaanse kaas.

Risotto Carbonara
Carbonara of alla Carbonara is een Italiaanse bereiding die meestal met spaghetti wordt gegeten, maar wist je dat je het ook met bijvoorbeeld risotto kan combineren? De saus wordt bereid met arme ingrediënten als buikspek of wangspek, kaas, ei of eidooier en zwarte peper.

Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht uit Napels. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken en is internationaal bekend.

Oven kabeljauw pesto
Eenvoudig gerecht, wel belangrijk om zelf je pesto te maken, op deze pagina zie je hoe: Pesto.
De tomaatjes worden heerlijk zoet als ze in de oven zijn geweest, samen met de pasta pesto en de vis geeft dit een heerlijke balans in het gerecht.

Pasta romige spinazie met spek
Pasta met spinazie, room en bacon. Een lekker eenvoudig recept en snel klaar. Een ideaal gerecht als je niet heel veel tijd hebt en zin hebt in comfortfood.
Desserts

Tiramisu
Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

Panna cotta met aardbeien
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis-ingrediënten zijn room, suiker en gelatine.