LovingFood

"Snelle en makkelijke gerechten voor iedereen en elke dag"
Inloggen
Startpagina | Voorgerechten | Makkelijke Caesarsalade

Makkelijke Caesarsalade

Caesarsalade-500x350.jpg
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
4 krokante kipschnitzels
4 eieren
Caesar-dressing
1 krop botersla
500g krielaardappelen
250gr cherrytomaatjes
1 komkommer
olijfolie
zwarte peper
zout


Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 220 graden. Snij de krielaardappelen in kwarten en verdeel ze over de bakplaat. (denk er aan er een bakpapiertje onder te leggen.)
Rooster de aardappelen ca. 25 minuten in de oven.

Doe de eieren in een steelpannetje en zorg er voor dat ze net onder water staan, breng het water aan de kook en laat 7 minuten koken. Laat ze daarna goed schrikken onder koud water.

Verhit 2 el olijfolie in de pan en bak de kipschnitzels krokant. (ca 5 minuten per kant)

Snij de komkomkommer in halve schijfjes of in kleine blokjes. Snij de cherrytomaatjes in kwarten, trek de bladen van de botersla van de krop af en was goed schoon.

Meng de sla, komkommer en tomaatjes met caesardressing in een grote saladekom of schaal en breng op smaak met peper en zout.

Snij de kipschnitzels in reepjes en de eieren in plakjes. Schep de salade op de borden en maak de salade op met de kipschnitzels, ei en aardappeltjes. Schep over het geheel nog wat kloddertjes caesardressing en maak het geheel af met wat parmezaan flakes.



#Voorgerechten