Oosterse gerechten
(of in ieder geval een poging tot...)Kip jalfrezi
Kip jalfrezi
Kip jalfrezi kent zijn oorsprong in India en wil in het Bengaals zoveel zeggen als ‘pikant’. De curry werd uitgevonden als een manier om restjes op te maken. Onderstaande recept is voor ca. 4 personen.
Kip pilav
Kip pilav
Dit luchtige rijstgerecht uit het Midden-Oosten is niet alleen heerlijk geurig, maar bevat ook smaken uit het hele smaakpalet. Het zoete van de perzik past perfect bij de kruidige saus en de kip zorgt voor de nodige eiwitten.
Indonesische Nasi
Indonesische Nasi
Nasi goreng is een gerecht, oorspronkelijk uit de Indonesische keuken. De benaming komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: nasi, dat gekookte rijst betekent, en goreng, dat gebakken betekent.
Kip en Broccoli roerbak
Kip en Broccoli roerbak
Roerbak met kip en broccoli met zelfgemaakte oosterse saus.
Deze roerbak is een snelle en gezonde maaltijd!
Rendang curry
Rendang curry
Rendang komt van oorsprong uit West Sumatra en wordt tegenwoordig overal in Indonesië en Maleisië gegeten. Het gerecht wordt traditioneel ter ere van gasten geserveerd bij ceremoniële gelegenheden.
Kip teriyaki met broccoli
Kip teriyaki met broccoli
Stukjes kip in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met broccoli en rijst. Maak het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien. Een snel en heerlijk gerecht.
Sticky chicken met eiernoodles
Sticky chicken met eiernoodles