Pannetje Bruine bonen
Een heerlijk pannetje met bruine bonen met paprika en champignons, erg makkelijk (éénpans) gerecht om te maken en ook nog eens snel klaar. Na 30 minuten kan je al aan tafel. Recept is voor 4 personen maar net zo makkelijk aan te passen als je meer eters hebt.
Ingrediënten:
800 gram bruine bonen (groot blik)
250 gram champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
1 prei
2 uien
3 tenen knoflook
300 gram rundergehakt
150 gram geraspte kaas
4 tl paprika poeder
takjes verse peterselie
flinke scheut tomaten ketchup
Peper en zout, liefst vers uit de molen
(Olijf) olie
Bereiding:
Snipper de uien en knoflook, doe wat olie in een hapjes pan en bak de uien op middelhoog vuur totdat ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak die nog een minuutje mee.
Snij intussen de paprika’s in stukjes of reepjes, de prei in halve ringetjes en maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Snij ook de peterselie fijn.
Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur terwijl je het blijft omscheppen rul. Doe de paprika poeder, flink wat tomaten ketchup erbij en roer goed om. Je kan nu ook peper en zout toevoegen.
Doe de paprika erbij en laat dit even een paar minuutjes meebakken. Hierna de prei toevoegen en ook een paar minuutjes meebakken.
Vervolgens de champignons erbij en bak het geheel nog een minuut of 5 terwijl je het af en toe even omschept.
Doe de bruine bonen in een vergiet en spoel ze onder de kraan, laat ze goed uitlekken en voeg ze toe aan de pan. Dit geheel nog een paar keer omscheppen totdat het geheel goed warm is, dan alleen nog de kaas er doorheen roeren en de pan is klaar!
Schep lekker de borden vol, strooi een beetje peterselie over elk bord serveer er (stok)brood of tortilla chips bij om lekker mee te dippen.
Eet smakelijk!
#Mexicaans