Pasta romige spinazie met spek
Ingrediënten(ca. 4 personen)
4 teentjes knoflook
1 pakje spek reepjes
250 gram Crème fraiche
350 gram Pasta schelpjes of pijpjes
400 gram baby spinazie
Parmezaanse kaas
Peper
Olie
Bereiding
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pak een hapjespan of wok en bak de spekjes totdat ze lekker gekleurd en iets krokant zijn. Schep de spekreepjes in een kommetje en houdt ze even apart.
Voeg nog een eetlepel (olijf)olie bij het vet van de spekjes.
Pel de knoflook en snij zo fijn mogelijk, fruit de knoflook op middelhoge temperatuur. Let op dat de knoflook niet aanbrandt want dan wordt deze bitter.
Snij de dikkere stelen van de spinazie en doe hand voor hand de spinazie in de pan om te slinken in het knoflook olie mengsel. Als alle spinazie is geslonken voeg dan de crème fraiche toe en roer het geheel goed door. Strooi Parmezaanse kaas over het geheel en roer nogmaals goed door.
Voeg de spekjes toe en breng op smaak met zwarte peper.
Als de Pasta klaar is giet deze dan af en Voeg de Pasta roe aan de saus.
Als de pasta opgediend wordt dan kan je er nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien.
#Italiaans