Risotto met prei en salami
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italiƫ. De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. In deze versie maken we het met prei en salami. Onderstaande recept is voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
350 gram arborio rijst
1 liter groenten bouillon
2 prei
225 gram salami (droge worst)
1 el Italiaanse kruiden
geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
scheutje droge witte wijn (niet noodzakelijk)
Bereiding:
Snij de prei in de lengte doormidden en snij daarna in fijn.
Snij de salami in kleine blokjes.
Doe een scheutje (olijf)olie in de (hapjes) pan en bak de salami en de prei een minuut of 5 of middelhoog vuur. Doe de rijst en de Italiaanse kruiden erbij en roer door het prei en salami mengsel heen. Bak dit geheel nog een minuutje op hoog vuur.
Blus af met de wijn. Zodra dit vocht is verdwenen voeg je een grote soeplepel bouillon toe en roer dit door totdat de bouillon is opgenomen.
Blijf een soeplepel bouillon toevoegen en doorroeren totdat je alle bouillon hebt gebruikt, dit zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen.
Doe de geraspte Parmezaanse kaas er bij en roer het geheel goed door.
Zodra je het op borden hebt geschept doe je er nog een snuf versgemalen zwarte peper overheen naar smaak.
Eet smakelijk!
#Hoofdgerechten #Italiaans