LovingFood

"Snelle en makkelijke gerechten voor iedereen en elke dag"
Inloggen
Startpagina | Oosters | Sticky chicken met eiernoodles

Sticky chicken met eiernoodles

sticky-chicken-eier-noodles.png

Ingrediƫnten (voor ca. 4 personen)
4 kipdij filets
2 rode pepers
1 el sesamzaad
1 flesje teriyaki/honing woksaus
1 bosje lenteui
250 gram woknoodles
paar plakken ham
kerriepoeder
2 eieren
peper en zout
olijfolie




Bereidingswijze
Snij de lenteui en rode peper in schijfjes.
leg de plakken ham op elkaar en snij in kleine stukjes.
Snij elke kipdijfilet in drie stukken, en strooi er zout en peper over.

Doe wat olie in een hapjespan en bak de kip op hoge temperatuur rondom bruin.
Als de kip een mooi kleurtje heeft voeg dan de peper toe en bak die even mee.
Zet de temperatuur lager en doe de woksaus bij de kip en laat het geheel lekker door sudderen.

Doe de noodles in kokend water (kijk naar wat er op de verpakking staat, meestal enkele minuten) en laat ze uitlekken in een vergiet.
Doe wat olie in een wok en bak de ham even aan, voeg hier een eetlepel kerriepoeder aan toe. Zet de temperatuur laag en breek de twee eieren in de wok, doe de noodles er bij en laat het geheel al roerend garen.

Doe als laatste de helft van de lenteui bij de noodles en zorg er voor dat dit al omscheppend verwarmd wordt.

Schep het noodle mengsel in kommen en verdeel de kip er overheen. Top af met de overgebleven lenteui en de sesamzaad.




#Oosters